PIONIRI NK PONIKVE - 1.HNL SREDIŠTE/ 2A.ZNL

PIONIRI NK PONIKVE - 1.HNL SREDIŠTE/ 2A.ZNL

utorak, 23. kolovoza 2011.

BLOG STARIJIH PIONIRA NK PONIKVE

Po sistemu mnogih klubova koji imaju neslužbene stranice u vidu blogova, i ja sam se odlučio stvoriti ovaj u cilju detaljnijeg izvještavanja o treninzima, aktivnostima te utakmicama,a i samim igračima kategorije starijih pionira u NK Ponikve Zagreb.
Inače kao trener ove momčadi (1997. i 1998. godište) smatram da imam vrlo potentnu i talentiranu ekipu, u oba godišta, iako je krajem prošle sezone otišao kapetan momčadi Antonio Martinko u NK Zagreb, koji je to svojim igrama,ali i talentom definitivno zaslužio i kojem ovom prilikom zbilja želim da u bliskoj budućnosti bude igrač o kojem ćemo ćuti i čitati u sportskim novostima.Isto tako on predstavlja primjer ostalima kako radom i urođenim talentom možeš biti zamjećen i primjećen od velikih klubova, k tome prvoligaških, a ja u svojoj momčadi imam par igrača koji bi mogli biti zanimljivi takvim klubovima.
Odlaskom Martinka, ova momčad je postala iznimno radna. Potrebno je puno treninga uigravanja, iako je 97. godiste ekipa koja je prosle godine osvojila 3. mjesto u prvenstvu, ali fali baš taj igrač koji će donijeti prevagu u sredini i koji bi trebao doslovce glumiti playmakera u našoj igri.
No već po prijateljskim utakmicama se vidi da to neće biti loša ekipa, uzmemo li u obzir da su utakmice odigravane u totalno šarenim sastavima kombinirane sa obja godišta i da to nisu niti malo kompletni sastavi isključivo 97. i iskljucivo 98. godiste...Mnogi igraci su jos na morimo,selima ili gdje vec ne i vracaju se barem 10 dana prije početka prvenstva tako da kad se kompletiraju obje ekipe, uz malo sreće u prventvu to ne bi trebalo izgledati loše...
No, trebat će ova momčad puno rada. Ja se kao trener puno fokusiram na motorički dio, dakle koordinaciju, frekvenciju koraka, agilnost te ispravnost,a u konačnici i brzinu izvedbe, dok usporedo sa time pokušavam i tehnički dio ukomponirati sa time. S obzirom na veliki broj igrača na treningu (ponekad i oko 30) to je nekada vrlo teško,ali uz dobru prethodnu organizaciju i to je sve izvedivo.
Ostalo je još 10-tak dana do početka prvenstva, u 1. kolu idemo na noge novajliji u ligi, Lučkom i očekujem tešku utakmicu. Tešku iz prostog razloga što baš ti nedostaci bitnih igrača sada, će trebati ukomponirati jer je većina odradila od prvog dana priprema i treninge i utakmice, tako da bi u novom taktičkom dijelu, koji sam zadao od početka priprema bi moglo biti ispadanja, no ne sumnjam da bi ovi dečki koji fale, a to su dobri igrači, mogli i sami skužiti gdje ko stoji, kako se treba postavljati, gdje lopta treba prethodno ili  kako rješavati određene situacije...
Odigrali smo i 5 utakmica, i sve smo osim jedne izgubili, no to su sve tijesni rezultati bili. Prva protiv Hrv. Dragovoljca, protiv kojeg smo nakon 1. pol vodili 2:0 (Vlado Berić i Bruno Kovačko su zabili), da bi nakon izmjena domaća se momčad vratila i u zadnjoj doslovce sekundi utakmice zabila gol za 3:2. Možda malo nerealno i nezasluženo,ali tek 4 treninga, prva utakmica i nesnosna vrućina su malo djelovali na moju momčad dok HD već duže vrijeme je trenirao i njima je to bila već utakmica u nizu.
Druga, protiv Španskog u Španskom, također poraženi istim rezultatom (3:2) strijelci Ačkar Lovro i Bandić Dominik, u kojoj su se počeli nazirati problemi realizacije jer zbilja je nemoguće opisati kakve mi prilike pred protivničkim golom pripremimo,a naši napadači ili igrači koji dođu u priliku da je pospreme u gol, to ne naprave.
Treća je bila u Samoboru protiv Samobora. Dobra ekipa, žilava sa jednim izrazitim brzancem naprijed kojeg je obrana neutralirala 1.poluvrijeme (0:0 je završilo) da bi tek nakon što smo pšromjenili kompletnu obranu (ušli svi 98.) on došao sa tom svojom brzinom do izražaja i od ukupno 4 zabio mislim 3 gola.Ipak nismo niti mi bili bez golova, Tino Petrač je konačno jednu loptu sa 20 metara reskim udarcem pospremio u kut gola, dok je Vlado Berić u svom uobičajenom solo prodoru postigao lijep pogodak za 3:2. Sudio je trener Samobora,pa je bilo malo situacija pred našim golom kad je trebao prekinuti akcije (poput izalzenja lopte van igre) ali je pustio ipak igru što je mislimo rezultiralo bas tim 4. golom, no nismo se htjeli buniti, njima je važnije bilo nas pobjediti nego odigrati dobru trening utakmicu. Moji igrači su dobro odigrali, u polju dok mi je o realizaciju suvišno govoriti! Samo je Držaić koji je ušao na poluvremenu imao 3 doslovce mrtve šanse, i još k tome je sa mislim 30 cm pogodio stativu! jednostavno,lopta nije htjela u gol,ali sam samom igrom bio zadovoljan.Lopta je išla po linijama, okretala se strana preko vezne linije, iako bi to trebalo malo brže biti,dok je i napad otvarao i stvarao šanse.
Četvrta utakmica i zadnja do pisanja ovog bloga je bila u V. Gorici protiv HNK Gorice. Niti malo loša ekipa. Dapače, početna postava im je bila sastavljena od pola 97. i pola 98.,a na terenu to tako nije izgledalo tako da je ta utakmica mi donekle bila pravo mjerilo vrijednosti. Opet smo bili nekompletni, tim više što uz standardne koji nedostaju je dan prije još 4 otišla na more,tako da smo mi imali na klupi samo 2 igrača i to oba 98. I niti tak utakmica nije izgledala loše. Malo sam eksperimentirao sa nekim igračima, i promjenama pozicija, tako da se Orešić vrlo dobro snašao na zadnjem veznom dok je Nasić dobro izgledao i krajnje desno, napadačkoj trojci. Prvo poluvrijeme je prošlo obostrano napadački, stvarale su se šanse i sa jedne i sa druge strane s time da su naše bile opasnije jer je Petrač pogodio stativu,a Berić i Orešić te Nasić i Barto su bili neprecizni u svojim šutevima prema golu.S druge strane je naš vratar Lončar odlično čitao igru i izlazio na centaršuteve te ih sigurno lovio i kad se baš mislilo da će poluvrijeme završiti 0:0, baš Lončar u jednom istrčavanju izvan 16 metara, krivo procjenjuje loptu i protivnički napadač je samo prebacuje preko njega za 1:0.
Drugo poluvrijeme opet napadamo, i mi i Gorica, ali nakon 10 min igre, opet bijeg jednog napadača, mladi drugi vratar kojeg sam uveo Berić ruši ga, meni se činilo izvan 16 metara,ali sudac je vidio drugačije i iz penala dobivamo gol za 2:0. No niti tu nismo stali pa smo onda odigrali najboljih 20 minuta u svim utakmicama! Lopta je doslovce od noge do noge isla i opet je koncentracija presudila u svim prilikama.Berić, Petrač,Nasić, Orešić su se svi nalazili u prilikama,ali više koje su proslavile domaćeg vratara nego što bi ga ugrozile.No, nakon jednog kornera Petrača, Bikić skače i rpebacuje loptu pred gol, tamo naletava Orešić i zakucava je pod prečku. Iako je još ostalo vremena do kraja, nije bilo niti snage a niti umjeća više za izjednačiti te tako opet sa minimalnim porazom završavamo utakmicu.
Sve ove odigrane utakmice su više ekperimentalne bile te u vidu nabijanja kondicije i snage jer smatram da je nema boljeg treninga do - utakmice! Tu su zastupljeni svi segmenti koje treneri pokusavaju zadovoljiti na "suhim treninzima" i iako se nartavno ne može bez njih, nakon ovih utakmica sam vidio kako mi igrači, kako duže igramo oni ne padaju snagom što će biti iznimno bitno u prvenstvu.
Toliko za uvod, za vikend (već od petka) nas očekuje vrlo jak turnir u Samoboru i moglo bi se dogoditi da odigramo vrlo jake utakmice,ali dok ne dobijem službeni raspored, neću govoriti protiv koga.
POSTAVA KOJA JE IZAŠLA PROTIV HNK GORICE:Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.